Vesti

Sa sajta Vlade nestao dokument o dodeli državljanstva Šinavatri

10.08.2019 Vlada Srbije uklonila je sa svog zvaničnog sajta dokument o odluci za dodelu državljanstva Republike Srbije bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, koja je u svojoj zemlji osuđena zbog korupcije, objavio je Danas.

adminadminComments 0

Sa sajta Vlade nestao dokument o dodeli državljanstva Šinavatri

Vlada Srbije uklonila je sa svog zvaničnog sajta dokument o odluci za dodelu državljanstva Republike Srbije bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, koja je u svojoj zemlji osuđena zbog korupcije, objavio je Danas.

Dokument o dodeli državljanstva bivšoj premijerki Tajlanda nestao je iz arhive zvaničnog sajta Vlade Srbije, pošto su se mediji zainteresovali za ovu priču. Ostali dokumenti sa sednice održane 27. juna i dalje su dostupni na vladinoj web stranici.

U odluci koja je uklonjena pisalo je da se Šinavatra Lert Jingluk prima u državljanstvo Srbije na osnovu prvog i trećeg stava iz člana 19 Zakona o državljanstvu. U odluci, međutim, nije obrazloženo na osnovu kojih interesa za Republiku Srbiju je Šinavatra dobila srpski pasoš.

Obrazloženje ovakve odluke Vlade nisu dale ni državne institucije od kojih je N1 tražila odgovor, a jedini predstavnik vlasti koji je komentarisao bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ne vidim da je to za nas bilo kakav problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku li bilo koju drugu korist za našu zemlju. Tako da... To sad kao sveti pasoš ili ne znam šta. Pa super, dovodite ljude u našu zemlju. Bolje da dovodimo ljude, mnogo ljudi smo izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili", rekao je Vučić.

Ovu izjavu srpskog predsednika, kao i samu vest o dodeli srpskog pasoša bivšoj premijerki koja je u bekstvu, preneli su i svetski mediji od Njujork tajmsa i Raša tudeja do azijskih portala.

Bivša premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra, u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije, postala je državljanka Srbije na sednici Vlade Srbije 27. juna. Rešenje o upisu Šinavatre u državljane Srbije potpisala je premijerka Ana Brnabić.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se