Vesti

Sačuvao je svoj obraz, u najtežem trenutku nije izgubio dušu: MITROPOLIT AMFILOHIJE DRŽAO OPELO BULATOVIĆU!

02.07.2019 Bivši predsednik Crne Gore i premijer Vlade SR Jugoslavije Momir Bulatović sahranjen je danas na porodičnom groblju u selu Raće u Kučima. Opelo je Bulatoviću održao mitropolit Amfilohije, koji je poručio da sada ispraćamo jednu od najuglednijih ličnosti ...

adminadminComments 0

Sačuvao je svoj obraz, u najtežem trenutku nije izgubio dušu: MITROPOLIT AMFILOHIJE DRŽAO OPELO BULATOVIĆU!

Bivši predsednik Crne Gore i premijer Vlade SR Jugoslavije Momir Bulatović sahranjen je danas na porodičnom groblju u selu Raće u Kučima.

Opelo je Bulatoviću održao mitropolit Amfilohije, koji je poručio da sada „ispraćamo jednu od najuglednijih ličnosti Crne Gore, koja je bila na njenom čelu u presudnim vremenima“.

„Nije bilo lagano nositi taj krst, koji je on ponio na svojim plećima“, rekao je mitropolit Amfilohije i dodao da Bulatović nije podlegao iskušenjima kojima svi podležemo, a to su vlastoljublje i slavoljublje.

„Sačuvao je Momir Bulatović svoj obraz. U najtežem trenutku nije izgubio svoju dušu, to je od ogromnog značaja, ne samo za njega, nego i za Crnu Goru“, poručio je on.

Afilohije je rekao da je Bulatović ostao veran svom rodu i narodu.

Prethodno je na gradskom groblju „Čepurci“ u Podgorici više hiljada ljudi izjavilo saučešće porodici Momira Bulatovića.

Građani su pristizali iz svih krajeva Crne Gore i Srbije.

Poslednju poštu Bulatoviću su odali i Nikola Šainović, bivši potpredsednik Vlade SR Jugoslavije, potpredsednik SPS-a Predrag Marković, advokat Zdenko Tomanović i brojni politički predstavnici Crne Gore.

Sputnjik Srbija

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se