Vesti

SAD veruju da su Rusi testirali hipersonične krstareće rakete

14.08.2019 SAD veruju da je nedavna eksplozija u Rusiji, kada je poginulo pet naučnika, bila povezana sa ruskim programom hipersoničnih krstarećih raketa.

adminadminComments 0

SAD veruju da su Rusi testirali hipersonične krstareće rakete

SAD veruju da je nedavna eksplozija u Rusiji, kada je poginulo pet naučnika, bila povezana sa ruskim programom hipersoničnih krstarećih raketa.

To je rekao u utorak visoki zvaničnik administracije Donalda Trampa, prenosi Rojters.

Ruska nuklearna agencija Rosatom saopštila je ranije da se akcident dogodio tokom raketnog testiranja na platformi na moru, kada se zapalilo raketno gorivo što je izazvalo eksploziju.

Američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je da Vašington nije spreman da u ovom trenutku kaže da li je to bila nuklearna eksplozija, ali da veruje da je uključivala radioaktivne elemente.

Eksplozija bi, tvrdi on, mogla da bude potencijalno značajan korak nazad za ruski program, mada nije jasno da li ju je izazvalo neuspešno lansiranje, prenosi Rojters.

Ruski pokušaji da razvije hipersoničke krstareće rakete bude sumnju u to da li će takozvani nuklearni sporazum Novi start koji ističe 2021. biti produžen za još pet godina, dodao je američki zvaničnik.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se