Vesti

Sastanak vlasti i opozicije na FPN završen, najavljen novi

09.08.2019 Drugi sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu završen je oko podne.

adminadminComments 0

Sastanak vlasti i opozicije na FPN završen, najavljen novi

Drugi sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu završen je oko podne.

Predsednik Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević najavio je da će sledeći, o medijima, biti održan za desetak dana.

Sastanku, za razliku od prvog, nije prisustvovao Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Milan Antonijević je ocenio da je današnji sastanak bio konstruktivniji i konkretniji od prethodnog.

Aris Movsesijan iz Nove stranke rekao je da postoje stvari oko kojih postoji saglasnost, ali da ne može da kaže o čemu je reč, jer po "Chatham House" pravilu ne može da citira druge učesnike.

Vladimir Djurić iz Stranke moderne Srbije konstatovao je da sistem finasniranja kampanja favorizuje velike stranke, u odnosu na manje i da nisu jednaki uslovi za sve u izbornoj trci

Nebojša Zelenović kao predsedavajući Saveza za Srbiju u izjavi novinarima posle sastanka rekao je da je zta razgovor o ostalim temama preostalo malo vremena, u pitanju su , kaže, nedelje, te ponovio da SzS neće učestvovati na izborima ako ne budu fer uslovi.

On je rekao da ostaje zahtev da se smene svi članovi REM-a i izaberu novi, visoko stručni, zatim je, navodi, potreban politički konsenzus oko novih članova RIK-a, i kao treći zahtev - smena direktora i članova Agencije za brobu protiv korupcije i postavljanje novih, stručnih ljudi, koji će profesionalno da rade.

Današnja, druga runda razgovora, počela je oko 9 sati i vođen je po "Chatham House" pravilu, bez prisustva medija.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se