Vesti

Selaković o Kosovu: Šanse su 95 odsto da rešenja neće biti

10.08.2018 Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem i da s njegovim rešenjem više ne smemo da čekamo, mada su šanse za to svega pet odsto.

adminadminComments 0

Selaković o Kosovu: Šanse su 95 odsto da rešenja neće biti

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem i da s njegovim rešenjem više ne smemo da čekamo, mada su šanse za to svega pet odsto.

Gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije, Selaković je rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti.

Podsetivši da je o razgraničenju, koje je Vučić pomenuo kao moguće rešenje za Kosovo, govorio još Dobrica Ćosić, istakao je da to samo ukazuje koliko je taj problem dugotrajan, ozbiljan i složen, a nismo uspeli da ga rešimo kada smo bili mnogo jači.

Dodao je da ovo nije prvi put da Vučić govori o razgraničenju i ukazao da na "našu južnu pokrajinu pola sveta gleda na jedan, a pola na drugi način".

Šanse su 95 odsto da rešenja neće biti, ali zbog onih preostalih pet procenata Vučić izlazi sa spremnošću da se do njega dođe, rekao je Selaković.

Komentarišući reakcije zapadnih zemalja, za koje je pitanje Kosova rešeno i zbog toga smatraju da podela može da destabilizuje region, Selaković kaže da je jedini problem to što Vučić neće da prihvati da je Kosovo nezavisno "u granicama koje nam se nameću".

Govoreći o stavu onih koji kažu da treba čekati, Selaković je upitao - šta treba da čekamo.

Hoćemo li da čekamo da zabijajući glavu u pesak ugrozimo i ekonomiju i radna mesta, a upola smo smanjili nezaposlenost koju su nam ostavili oni koji su čekali, kazao je Selaković.

Istakao je da su prošla vremena kada je vreme radilo za nas i da 19 godina čekanja da nam neko drugi pronađe rešenje nije ništa donelo.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se