Vesti

"Situacija sve složenija, Kina mora da se pripremi za teška vremena"

22.05.2019 Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsednik Kine Si Ðinping.

adminadminComments 0

"Situacija sve složenija, Kina mora da se pripremi za teška vremena"

Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsednik Kine Si Ðinping.

Tokom trodnevnog putovanja ove nedelje u južnu pokrajinu Điangsi, kolevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, preneo je Rojters.

Danas, tokom novog Dugog Marša, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva, prenela je Sinhua Sijeve reči koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine.

"Naša zemlja je još u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija", rekao je Si.

"Moramo biti svesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije", rekao je predsednik Kine.

U izveštaju se ne opisuju detaljno poteškoće niti se pominje direktno trgovinski rat ili Sjedinjene Američke Države, navela je agencija.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se