Vesti

SKANDALOZNE UVREDE NA RAČUN SRBIJE IZ SAD – Američki kongresmen sa Jahjagom o “smradovima iz Srbije”

02.06.2019 Američki kongresmen Tim Burčet kaže da je razgovarao sa bivšom predsednicom privremenih prištinskih institucija Atifetom Jahjagom o

adminadminComments 0

SKANDALOZNE UVREDE NA RAČUN SRBIJE IZ SAD – Američki kongresmen sa Jahjagom o “smradovima iz Srbije”

Američki kongresmen Tim Burčet kaže da je razgovarao sa bivšom predsednicom privremenih prištinskih institucija Atifetom Jahjagom o “smradovima iz Srbije”.

Kako navodi Blic, skandalozne uvrede na račun Srbije republikanski kongresmen je podelio na društvenoj mreži Tviter 30. aprila, gde je svoje pratioce putem video zapisa obavestio o ishodu sastanka sa Jahjagom, koju je nazvao “srdačnom damom”.

“Sastao sam se sa bivšom predsednicom Kosova, ona je jedna prilično srdačna dama. Razgovarali smo o onoj đubradi u Srbiji, o njihovim ratnim zločinima, posebno silovanjima. Oni su grozan narod”, naveo je Burčet, koji je kongresmen iz Tenesija.

Preneo je da je sa Jahjagom razgovarao o ratnim zlocinima koje su, kako tvrdi, “počinili smradovi u Srbiji koje niko ne želi da privede pravdi”.

“Pričali smo o strašnim zločinima koje su Srbi učinili, posebno o gnusnim silovanjima i svim ostalim ratnim zločinima koje su učinili tamo. Oni su grozan narod, sad svi promišljamo kako da ih privedemo pravdi. Po meni oni nemaju ni malo hrabrosti, ljudi u Srbiji nemaju hrabrosti da reše ratne zločine, ali se nadam da ćemo ih pritisnuti”, istakao je Burčet.

Blic navodi da ni danas, nakon više od mesec dana od sastanka, nije poznato koji je razlog sastanka ova dva politička subjekta i podseća da je Burčet pažnju svetske javnosti skrenuo na sebe vrlo čudnim idejama.

On se 1999. godine našao u žiži javnosti nakon što je propagirao legalizaciju korišćenja životinja ubijenih na putu u ishrani, a svoju ideju je pravdao rečima da je to “zdravorazumska stvar” i da ne treba bacati hranu.

Blic dodaje da je Burčet jednoj porodici u lošoj materijalnoj situaciji dao da koriste meso jelena koga je usmrtio svojim vozilom na putu, zbog čega je bio kažnjen.

U svoju biografiju je uvrstio i tri finansijske afere, budući da je pokušao da utaji porez i ne prijavi novac, ali je svaki put bio uhvaćen.

(Tanjug)

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se