Vesti

Smrzavanje na MINUS 12 uz jak vetar!

04.01.2019 Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača, koje važi od sutra za područje Srbije. Sutra po podne i uveče na severu zemlje se očekuje 5 do 10 centimetara novog snega. Tokom noći ka nedelji i u ...

adminadminComments 0

Smrzavanje na MINUS 12 uz jak vetar!​​​​​​​

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača, koje važi od sutra za područje Srbije.

Sutra po podne i uveče na severu zemlje se očekuje 5 do 10 centimetara novog snega.

Tokom noći ka nedelji i u nedelju u ostalim krajevima, biće oko 10 cm novog snega, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima i u planinskim predelima lokalno i više.

Duvaće jak, u planinskim predelima olujni, severni i severozapadni vetar, uz vejavicu i stvaranje snežnih nanosa, dodaje se u upozorenju.

Takođe, upozoravaju i na ledene dane koji će trajati do utorka posle Božića

"Do utorka 8. januara, u većini mesta ledeni dani, ujutru slab i umeren mraz, a početkom naredne sedmice jak (ponegde i ispod -12), najviša dnevna temperatura ispod nule", navodi se u upozorenju na RHMZ.

 

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do utorka biti hladno, u jutarnjim satima sa mrazom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta ispod nule.

U nedelju će povremeno biti snega uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Više snega se očekuje u zapadnim, centralnim i južnim krajevima. Duvaće umeren i jak, u planinskim predelima olujni severni i severozapadni vetar uz pojavu snežnih nanosa i vejavice.

U ponedeljak u većem delu zemlje biće suvo, samo na jugozapadu i jugu mestimično sa snegom uz postepeni prestanak padavina, dok će u utorak biti suvo u celoj zemlji.

Od srede oblačno sa padavinama, uz manji porast temperature.

Tanjug

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se