Vesti

SPECIJALNA TAKTIKA: Evo zašto Tigrovi koriste T-90 u operaciji u severnoj Hami isključivo noću! (VIDEO)

07.08.2019 Tokom najmračnijih sati u noći, džihadistički borci padaju ko snoplje širom velike ravnice severne provincije Hame zahvaljujući tenkovima T-90, jer sirijska vojska u potpunosti koristi njihove superiorne oružane sisteme u kombinaciji sa jedinstvenom taktikom napredovanja u regionu pod kontrolom militanata.

adminadminComments 0

SPECIJALNA TAKTIKA: Evo zašto Tigrovi koriste T-90 u operaciji u severnoj Hami isključivo noću! (VIDEO)

Tokom najmračnijih sati u noći, džihadistički borci padaju ko snoplje širom velike ravnice severne provincije Hame zahvaljujući tenkovima T-90, jer sirijska vojska u potpunosti koristi njihove superiorne oružane sisteme u kombinaciji sa jedinstvenom taktikom napredovanja u regionu pod kontrolom militanata.

Vrhunska tehnologija o kojoj je reč je termalno-vizirni sistem za merenje i digitalno gađanje opremljen na modelu T-90 (tačnije varijanta „A“), a taktika koja se koristi je noćno prepadanje od tačke do tačke.

Pristup opremi za noćno osmatranje retkost je čak i za najbolje opremljene džihadističke militantne jedinice dok specijalne, a sada čak i standardne snage sirijske vojske, dobijaju više tehnologije svakim danom.

S obzirom na relativnu ravninu područja koja je pod napadom sirijske vojske, tenkovi T-90 imaju mogućnost da vide daleka područja uz pomoć termičkog vida i udara u kopnu u prvom krugu uz pomoć svojih digitalnih sistema za kontrolu požara. Primer toga pružen je pre dve nedelje, kada je prikazan T-90 koji je tokom noćnih sati uništavao džihadističku tehniku na gotovo pet kilometara udaljenosti.

Ne treba se čuditi što elitna divizija Tigrovih snaga započinje napade oko ponoći, neutrališući položaje pobunjenika, jedan po jedan, po gradovima i brdima koji će biti zauzeti. Konačno, kada su militanti desetkovani, Tigrovi kreću u konačni napad. Odbrana je bezuspešna baš kao i u slučaju vazušnog napada, jer se bore protiv neprijatelja kojeg ne mogu da vide.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se