Vesti

SPREMITE SE, OVAKAV TOPLOTNI ŠOK SRBIJA NE PAMTI: Za vikend EKSTREMNO visoke temperature, evo kakvo nas vreme očekuje...

02.11.2018 Meteorološki servis Severe Weather Europe za vikend na Balkanskom poluostrvu najavljuje ekstremno visoke temperature za ovaj deo godine. foto: BetaNenad Petrović Ovaj servis posebnu pažnju stavio je na područje jugoistočne Evrope, za koje se najavljuje da ...

adminadminComments 0

SPREMITE SE, OVAKAV TOPLOTNI ŠOK SRBIJA NE PAMTI: Za vikend EKSTREMNO visoke temperature, evo kakvo nas vreme očekuje...

Meteorološki servis Severe Weather Europe za vikend na Balkanskom poluostrvu najavljuje ekstremno visoke temperature za ovaj deo godine.

Ovaj servis posebnu pažnju stavio je na područje jugoistočne Evrope, za koje se najavljuje da će dnevna temperatura dostići 28 stepeni Celzijusa.

Tokom ove "prave vremenske anomalije“, temperatura će biti i za deset stepeni viša od proseka za ovo doba godine.

Ovaj servis najavljuje da bi u istočnoj Hrvatskoj i Srbiji, gde će biti najtoplije, mogli da padnu temperaturni rekordi.

Meteorolozi u Srbiji prognoziraju da će prvog dana vikenda u većem delu biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo, samo će u Timočkoj Krajini ujutro i pre podne biti oblačno sa sipećom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će bit slab, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura kretaće se od deset do 17, a najviša od 22 do 26 stepeni Celzijusa, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 18 stepeni.

U Beogradu će sutra biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo. Vetar će biti umeren, povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 15, a najviša oko 24 stepena Celzijusa.

U Srbiji će u nedelju bitiu malo do umereno oblačno i suvo, a od ponedeljka u većem delu pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini oblačno, povremeno sa sipećom kišom.

U košavskom području sve do četvrtka duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar. Temperatura će biti u postepenom padu, ali i dalje iznad prosečnih vrednosti za prvu polovinu.

 

B92, Beta

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se