Vesti

Srbija dobila novi aerodrom „Morava“ kod Kraljeva!

28.06.2019 Mešoviti vojno-civilni aerodrom za međunarodni vazdušni saobraćaj „Morava“ kod Kraljeva otvoren je danas za civilni saobraćaj u prisustvu državnog vrha Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i velikog broja građana.

adminadminComments 0

Srbija dobila novi aerodrom „Morava“ kod Kraljeva!

Mešoviti vojno-civilni aerodrom za međunarodni vazdušni saobraćaj „Morava“ kod Kraljeva otvoren je danas za civilni saobraćaj u prisustvu državnog vrha Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i velikog broja građana.

Svečanosti prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri Zorana Mihajlović, Aleksandar Vulin, Rasim Ljajić, Slavica Đukić Dejanović, Jadranka Joksimović, Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, Milan Krkobabić, predsednica Skupštine Maja Gojković i drugi.

Prisustvuje i direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković, kao i veliki broj građana Kraljeva i okoline.

Aerodrom kod Kraljeva je otvoren na Vidovdan, kao što je i najavljivano.

Svečanost je počela himnom Srbije u izvođenju Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a tokom ceremonije nad Kraljevom su nadletali avioni „Orao“ J22 i MiG 29.

Pre zvaničnog otvaranja, predsednik Vučić i ostale zvanice obišle su pristanišnu zgradu putničkog terminala, gde su im domaćini pokazali kako je aerodrom izgledao nekada.

Nešto ranije na pistu je sleteo avion ATR 72 kompanije „Er Srbija“, kojim je sleteo ansambl „Stanislav Binički“.

Aerodrom „Morava“ u Lađevcima po odluci Vlade Srbije dobiće i stalni granični prelaz za međunarodni saobraćaj putnika i robe sa svim inspekcijskim službama.

Lokacija graničnog prelaza aerodroma „Morava“ uključuje deo aerodroma za civilni vazdušni saobraćaj, na kojem se otvara granični prelaz i nalazi se na teritoriji grada Kraljeva, a delom na teritoriji grada Čačka i na oko kilometar od državnog puta prvog B reda 22.

Mihajlo Zdravković, direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“, rekao je ranije Tanjugu da već postoje interesovanja avio-kompanija za letove sa ovog aerodroma.

Izrazio je uverenje da će do zimskog perioda imati prve ugovore sa kompanijama.

Posle zvaničnog dela, predsednik Vučić će se sastati sa predstavnicima Srba iz regiona. Sastanku će prisustvovati i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Sputnjik

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se