Vesti

Stigli rezultati obdukcije, nova misterija oko smrti milijardera pedofila

15.08.2019 Autopsija tela milijardera Džefrija Epstajna, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta, piše Vašington post.

adminadminComments 0

Stigli rezultati obdukcije, nova misterija oko smrti milijardera pedofila

Autopsija tela milijardera Džefrija Epstajna, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta, piše Vašington post.

Takvi prelomi mogu se pojaviti kod osobe koja se obesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi list, a prenosi agencija Rojters.

To su prvi detalji rezultata autopsije Epstajna, koji je umro u subotu rano ujutro, kada su ga stražari pronašli obešenog u njegovoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Državni tužilac čije odeljenje prati zatvor u kojem je Epstajn bio rekao je da njegova smrt “očigledno samoubistvo”, međutim, zvaničnici američkog Ministarstva pravde nisu komentarisali rezultate autopsije.

Glavni mrtvozornik Njujorka Barbara Sempson obavila je autopsiju Epstajnovog tela u nedelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode Vašington posta.

Komentar nije mogao da dobije ni Rojters.

Glavni patolog u Njujorku Barbara Sampson ranije je rekla da je uverena da je Epstajn umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji gde je očekivao suđenje po optužbi za seks-trafiking.

Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstajnovih zastupnika.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se