Vesti

Studenti "uzvratili" Skotu: Naša zemlja ne postoji bez KiM

22.04.2019 Studenti su iskoristili priliku da ambasadoru "odgovore" na njegovu mapu Srbije "skraćene" za KiM.

adminadminComments 0

Studenti "uzvratili" Skotu: Naša zemlja ne postoji bez KiM

Studenti su iskoristili priliku da ambasadoru "odgovore" na njegovu mapu Srbije "skraćene" za KiM.

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot održao je predavanje na Pravnom fakultetu u Kragujevcu kojem je prisustvovalo nekoliko desetina studenata i Kragujevčana.

Kako je objavio Alo.rs, po završetku predavanja, iz publike se javio predstavnik Zavetnika u Kragujevcu Nenad Milisavljević, koji se osvrnuo na Skotovu izjavu da SAD poštuju svoj Ustav i primetio da je ambasador nedavno u Apatinu na predavanju u osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

''Ja sam poneo jednu geografsku kartu da vama poklonim i da vam pokažem kako naša teritorija i naša zemlja ne postoji bez KiM'', rekao je Milisavljević.

Na kraju predavanja studenti su predali ambasadoru fotografiju ubijene Milice Rakić, kao i slike porušenih objekata tokom NATO agresije.

Skot je 11. aprila održao predavanje učenicima u osnovnoj školi u Apatinu, gde je pokazao mapu Srbije bez KiM. Na tu informaciju, u Ambasadi SAD rekli su tada za Tanjug da je reč o mapi "koja je u službenoj upotrebi u SAD", a čiji je stav o Kosovu poznat.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se