Vesti

UDARNA VEST: Uhapšen američki profesionalni ubica koji je došao da UBIJE MOĆNOG SRPSKOG POLITIČARA

05.02.2018 U 'štek-stanu' u Beogradu uhapšen je Korbet D, bivši pripadnik 'Mornaričkih foka', kod kog je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem. Amerikanca su krila dvojica Srba koji su i nabavili

adminadminComments 1

UDARNA VEST: Uhapšen američki profesionalni ubica koji je došao da UBIJE MOĆNOG SRPSKOG POLITIČARA

U ‘štek-stanu’ u Beogradu uhapšen je Korbet D, bivši pripadnik ‘Mornaričkih foka’, kod kog je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem. Amerikanca su krila dvojica Srba koji su i nabavili oružje.

Američki državljanin, bivši pripadnik najelitnije vojne jedinice ‘Mornaričke foke’ Korbet D.  uhapšen je prošle nedelje u Beogradu u ‘štek stanu’, a kod njega je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem.

Uhapšeni Amerikanac je punih 12 godina bio član čuvenog ‘Tima 6 Mornaričkih foka’, koji okuplja samo najobučenije i najsurovije profesionalce. Službovao je u Iraku, Siriji, ali i u kriznim regionima Afrike i Južne Amerike. Danas radi u izraleskoj kompaniji koja se bavi obezbeđenjem. Za sada nije utvrđeno zašto je tačno Korbet D. došao u Beograd i zašto se u ‘štek stanu’ krio sa pištoljem sa kog je izbrisan serijski broj (takvo oružje se najčešće koristi za teška krivična dela), ali nadležni u policiji i tužilaštvu sumnjaju da je on u Srbiji planirao da obavi neko krupno ubistvo.

O opasnim namerama uhapšenog Amerikanca tokom dosadašnje istrage prikupljeno je više dokaza. NJega su u Beogradu skrivala dvojica Srba koji su mu na crnom tržištu i nabavili oružje, a u međusobnoj komunikaciji su govorili da je Korbet D. u glavni grad došao ‘da obavi posao i da odmah nestane’.

Srpska policija i bezbednosne službe do saznanja o Korbetu D. došle su preko svojih doušnika iz podzemlja. Vlasti su dobile dojavu da su dvojica prestupnika kupili ‘čist pištolj’ i da su pričali kako u ‘štek-stanu’ kriju Amerikanca koji treba da obavi jedan veliki posao.

– Odmah po dobijanju informacija pokrenuta je istraga i utvrđeno je da ta dvojica zaista međusobno komuniciraju o Amerikancu. Upali smo u stan i zaista tamo pronašli Korbeta D. Našli smo i pištolj CZ-99 sa izbrušenim brojevima, a na pištolju su bili njegovi DNK tragovi. Amerikanac i njegova dva pomagača Srbina su odmah uhapšeni… – prenosi izvor iz vrha bezbednosnih službi.

Prema njegovim rečima, uhapšeni Korbet D. na saslušanju u policiji nije umeo da objasni zašto se krije u Beogradu i zašto je kod sebe imao pištolj sa izbrisanim brojevima. Prvo je počeo da objašnjava da je u Srbiju došao da bi dogovorio neke poslove obezbeđenja, ali onda je, na savet advokata, počeo da se brani ćutanjem. Zanimljivo je i to što je Amerikanac u roku od samo nekoliko sati angažovao jednog od najskupljih beogradskih advokata.

– Sve ukazuje na to da smo “nagazili” neku jako veliku priču. Pazite, Korbet, koji je koliko znamo prvi put u Beogradu, za advokata ima jednog od najboljih advokata, čoveka kod koga dobar dan košta hiljadu evra. Dalje, i kad smo rekonstruisali njegovo kretanje, došli smo do vrlo sumnjivih stvari. Amerikanac je, kad je došao u Beograd, najpre odseo u jednom luksuznom hotelu, a onda je posle dva-tri dana prešao u ‘štek stan’ i počeo da se krije… Pa zašto je to uradio, osim ako nije imao neke jako opasne planove i namere? – objašnjava izvor.

Prema dosadašnjim saznanjima, istraga ide u dva pravca. Prva pretpostavka je da je Amerikanac došao u Srbiju na poziv šefa moćnog narko-klana da bi likvidirao njegovog suparnika. Druga je da je došao u Beograd u sklopu velike obaveštajno-terorističke akcije koja je imala za cilj likvidaciju nekog moćnog političara.

– Ko bi za tako nešto angažovao Amerikanca? Pa samo neko strašno moćan i samo ako je u pitanju jako veliki interes. Nadam se da će istraga doći do svih odgovora. Problem je, za sada, i to što uhapšeni Srbi odbijaju da bilo šta kažu… – navodi izvor.

Bivši šef policije Marko Nicović smatra da je hapšenje bivšeg američkog specijalca “izuzetno ozbiljna stvar”.

– Njegov dolazak u Srbiju ne bi smeo da bude potcenjen. Takvi likovi su ‘mrak’ i ko zna za koje i čije službe oni rade. Ovom slučaju treba prići izuzetno oprezno i posvećeno. Neophodno je ispitati sve njegove kontakte, obraditi ga do najsitnijih detalja i utvrditi kakve su mu bile namere. Pazite, da nije imao određeni zadatak, ne bi imao pištolj kom je nemoguće ući u trag i ne bi tajno boravio u ‘štek-stanu’. Simptomatičan je i trenutak njegovog dolaska, jer će uskoro izbori u Beogradu. Možda mu je naređeno da izazove neki haos… – zaključuje Nicović.

Informer

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se
  • Dragan
    Dragan AV je bezbedan čuva ga CIA da im završi započete poslove. Ostali nisu značajni tako da je ovo spinovanje
    05.02.2018dislikeReport abuseReply Odgovori