Vesti

Uhapšen izvršitelj, "zaradio" desetine miliona

13.05.2019 Niška policija uhapsila je javnog izvršitelja iz Leskovca P. K. (58) i odgovorno lice privrednog društva "Morava eko pelet" iz Grdelice M. K. (28).

adminadminComments 0

Uhapšen izvršitelj, "zaradio" desetine miliona

Niška policija uhapsila je javnog izvršitelja iz Leskovca P. K. (58) i odgovorno lice privrednog društva "Morava eko pelet" iz Grdelice M. K. (28).

Oni se sumnjiče da su zloupotrebama pribavili protivpravnu imovinsku korist tom preduzeću a na štetu poverilaca, saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da je P. K. od 2016. do 2018. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, sa namenskog računa svoje kancelarije izvršio više pozajmica od oko 23 miliona dinara privrednom društvu "Morava eko pelet", a koji je po Zakonu bio dužan da isplati izvršnim poveriocima.

Na taj način P. K. je naneo štetu izvršnim poveriocima i pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Morava eko pelet" u iznosu od 22.958.850 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Na teret im se stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se