Vesti

UHAPŠENI POLICAJAC NA SASLUŠANJU: Zemunci su klošari! Njima je Čume gradio kuće!

11.03.2018 Milan Radukić, pripadnik MUP koji je priveden zbog sumnje da je 1997. kidnapovao Novaka Stevanića, rekao da nije radio za vođe zemunskog klana, već oni za njega i da se u to vreme za sve pitao Ljubiša Buha

adminadminComments 0

UHAPŠENI POLICAJAC NA SASLUŠANJU: Zemunci su klošari! Njima je Čume gradio kuće!

Milan Radukić, pripadnik MUP koji je priveden zbog sumnje da je 1997. kidnapovao Novaka Stevanića, rekao da nije radio za vođe „zemunskog klana“, već oni za njega i da se u to vreme za sve pitao Ljubiša Buha

Policajac u penziji Milan Radukić i aktivni pripadnik Žandarmerije Saša Đajić zvani Džaja, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 1997. godine učestvovali u otmici Novaka Stevanića (22), a koja je ujedno označena i kao prva otmica „zemunaca“, saslušani su juče u Višem tužilaštvu u Beogradu, gde su negirali da imaju bilo kakve veze za ovom otmicom, ali i sa vođama „zemunskog klana“.

Oni se terete da su u avgustu 1997, na raskrsnici Sarajevske i Nemanjine ulice u Beogradu, presreli „audi 80“ i uhapsili Stevanića, a potom ga prebacili u „golf 2 „ i predali ga šefu „zemunaca“ Dušanu Spasojeviću.

Mladića su potom mučili i primorali da im pokaže gde se u kući njegovih roditelja nalazi sef, iz kog su potom ukrali 100.000 maraka i zlatan nakit. Stevanić nakon pljačke nije mogao da se nosi sa traumom koju je preživeo, pa je u aprilu 1998. izvršio samoubistvo.

Politička montaža

Kako Kurir saznaje, Radukić je negirao krivicu da je učestvovao u Stevanićevoj otmici, tvrdeći da mu je sve politički montirano.

- Uhapšen sam kao terorista. Štrajkovaću glađu jer nemam veze sa ovim događajem. Sećam se te otmice jer je taj momak došao kod mene sa ocem da je prijavi.

Zoran Vukojević Vuk i ja smo mu uzeli izjavu kao policajci iz stanice u Zemunu. Da sam učestvovao u otmici, on bi me još tada prepoznao - kazao je Radukić, između ostalog, na saslušanju.

Potom se osvrnu na „zemunski klan“ i navode da je sa njim sarađivao.

- Oni su radili za mene tako što su mi davali razne informacije, a ne ja za njih. To su bili najobičniji klošari. Tada se za sve pitao Čume, on im je i sazidao kuće - tvrdio je Radukić.

Vuk žandarmu bio kum

Žandarm Saša Đajić je, prema saznanjima Kurira, takođe negirao krivicu.

- Nemam veze sa otmicom tog mladića, niti mi je poznat taj događaj. Jedino što je istina jeste da mi je kum bio Zoran Vukojević Vuk, a Nikolu Bajića i Dušana Spasojevića poznavao sam jer su živeli u Zemunu, gde sam ja radio - tvrdio je Đajić.

Treći osumnjičeni i bivši pripadnik klana Goran Ristić naknadno će biti saslušan jer se trenutno nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela. On je navodno vozio automobil koji su „zemunci“ koristili tokom otmice.

Ključni svedok

BAJIĆ SVE ISPRIČAO

Prva otmica zloglasnog klana, posle koje su usledile i mnoge druge, razrešena je pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji služi kaznu od 35 godina, do detalja opisao šta se sve događalo.

On je ranije izjavio da je čuvao otetog mladića u garaži na Novom Beogradu i da je posle strašne Spasojevićeve torture na temperaturi od 50 stepeni Stevanić pušten sutradan jer je priznao gde je novac.

Bajić je izjavio i da je Spasojević novac od otmice dao policajcima koji su oteli mladića, ali i njihovim šefovima.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se