Vesti

Ðukanović potpisao koncesiju koju gradi - njegov sin

18.01.2019 Blažo Ðukanović, sin predsednika države Mila Ðukanovića, uzeo je milion i po evra kredita kod Hipotekarne banke, za gradnju mini-hidroelektrana u Kolašinu.

adminadminComments 1

Ðukanović potpisao koncesiju koju gradi - njegov sin

Blažo Ðukanović, sin predsednika države Mila Ðukanovića, uzeo je milion i po evra kredita kod Hipotekarne banke, za gradnju mini-hidroelektrana u Kolašinu.

Odluku o dodeli koncesije za elektranu Bistrica Blažu je 2016. potpisao njegov otac Milo Đukanović, tadašnji premijer, pišu Vijesti

Kako piše ovaj podgorički list, kao garanciju da će vratiti kredit mlađi Đukanović založio je svoja dva poslovna prostora od 412 i 47 kvadrata u zgradi Vektra, koje je na poklon dobio od strica Aca Đukanovića. 

Hipoteku na atraktivnu imovinu u prizemlju "Vektre" banka je upisala pre dva dana u katastarsku Upravu za nekretnine, nakon što je Blažo krajem decembra uzeo milionski kredit. 

Naslednik lidera DPS dužan je da kredit vrati u roku od deset godina, a krajnji rok, kako se navodi, je 1. septembar 2029. 

Banka je upisala i zabranu otuđenja i opterećenja, kao i izdavanja u zakup bez njene saglasnosti. 

Kompanija, koju mlađi Đukanović ima sa svojim partnerom Ivanom Burzanovićem, u više navrata uzimala je kredite, i to uglavnom preko svoje sestre firme "BB solar" koja ima na svoje ime uknjižene poslovne prostore u zgradi "Crolinga" stotinak metara udaljenoj od "Vektre". 

"BB solar" je pre dva meseca založila svoja četiri poslovna prostora od 84, 78, 9 i 43 kvadrata, na ime sestre firme "BB hidro", kao garanciju u iznosu od 30.000 evra namenjenu Ministarstvu ekonomije". 

"Garanciju je izdala Prva banka, vlasništvo Blažovog strica Aca Đukanovića, a korisnik garancije Vlada Crne Gore, Ministarstvo ekonomije", pišu Vijesti. 

"BB solar" i "BB hidro" su kompanije koje je mlađi Đukanović registrovao za proizvodnju električne energije. 

List dodaje da je time "zatvorena finansijska konstrukcija" neophodna za početak gradnje dve mini-hidroleketrane koje Đukanovićeva firma planira da gradi na vodotocima u Kolašinu. 

Kompanija sina šefa države planira gradnju hidroelektrana na vodotocima Bistrice i Slatine. 

Odluku o dodeli koncesije za elektranu Bistrica Blažu je 2016. potpisao je njegov otac Milo Đukanović, tadašnji premijer.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se
  • Trio
    Trio Ova bitanga vlada u državi od 400.000 stanovnika. Skoro kao Novi Sad
    18.01.2019dislikeReport abuseReply Odgovori