Vesti

Važan sastanak u Beogradu: Vučić sa Srbima sa KiM, na dnevnom redu i kontramere Prištini

24.05.2019 Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas s političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji.

adminadminComments 0

Važan sastanak u Beogradu: Vučić sa Srbima sa KiM, na dnevnom redu i kontramere Prištini

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas s političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovaće i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je ranije najavio da će tema sastanka biti koraci koji će biti preduzeti u dogovoru izabranih predstavnika srpskog naroda i predstavnika institucija Srbije.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije, najavila je pres-služba predsednika.

Marko Đurić je najavio u ponedeljak, dan pošto su kandidati Srpske liste odneli ubedljive pobede na izborima za gradonačelnike sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije, da će na sastanku biti reči i o mogućim kontramerama protiv Prištine, budući da je prošlo šest meseci od kada je Priština uvela takse od 100 odsto na srpsku robu.

Nakon tog poteza prištinskih vlasti, koji je osudila i međunarodna zajednica, predstavnici Srpske liste su izašli iz svih institucija na Kosmetu, a prekinut je i dijalog u Briselu.

„Sve će biti detaljno i temeljno razmotreno“, rekao je tada Đurić.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se