Vesti

Vučić: Najteži trenuci u mojoj političkoj karijeri...

22.10.2018 Aleksandar Vučić je povodom desete godišnjice osnivanja SNS rekao da su najteži trenuci u njegovoj političkoj karijeri bili kada se plašio reakcije građana.

adminadminComments 0

Vučić: Najteži trenuci u mojoj političkoj karijeri...

Aleksandar Vučić je povodom desete godišnjice osnivanja SNS rekao da su najteži trenuci u njegovoj političkoj karijeri bili kada se plašio reakcije građana.

On je rekao da se to dogodilo zbog potpisivanja Briselskog sporazuma i smanjenja plata i penzija.

Vučić je u intervjuu za izdanje lista "Kurir" od ponedeljka kazao da je "jedan od najtežih trenutaka" od osnivanja te stranke bio kada je otišao u Kosovsku Mitrovicu, da građanima objasni potpisivanje Briselskog sporazuma. 

"Tamo sam dočekan povicima i zvižducima, ali sam obećao da ćemo se držati tog sporazuma i, kao što vidite, mi ga se držimo, a Priština beži od njega. I tada sam znao da donosim tešku odluku koja me može koštati, ali nisam bežao od nje, i ispostavilo se da sam bio u pravu", rekao je Vučić. 

Po njegovim rečima, njegova druga teška odluka bila je o smanjenju plata i penzija, i donošenje novog Zakona o radu, pošto je "znao da će svima biti kriv i da će me osuđivati", ali je dodao da su zahvalujući toj odluci konsolidovane državne finansije. 

Vučić je oceno da su građani počeli "više da cene sebe, našu istoriju i stradanja", zato što se sada obeležavaju godišnjice NATO-bombardovanja 1999. godine, izbeglištva Srba iz Hrvatske nakon operacije "Oluja" i stradanja u logoru Jasenovac.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se