Vesti

Vučić o Haradinaju: Šta on meni ima da piše pisma

03.07.2019 Što Ramuš Haradinaj uopšte brine zbog mene, kad njemu ni veliki, poput Trampa, Merkel i Makrona ne mogu ništa, zapitao je ironično predsednik Aleksandar Vučić.

adminadminComments 0

Vučić o Haradinaju: Šta on meni ima da piše pisma

Što Ramuš Haradinaj uopšte brine zbog mene, kad njemu ni veliki, poput Trampa, Merkel i Makrona ne mogu ništa, zapitao je ironično predsednik Aleksandar Vučić.

On je to rekao povodom Haradinajeve opaske da on, Vučić pokušava da privoli Prištinu da ukine takse, a da to nisu uspeli ni pomenuti svetski lideri.

"Šta će neki mali Vučić u poređenju sa Merkel i Makron? On (Haradinaj) je velikan svetske politike, ja nisam. On je od te veličine - Tramp, Merkel, Makron i Haradinaj. Ja sam liga ispod, nema šta on da se sekira", rekao je Vučić, na pitanje novinara da prokomentarise navode iz Haradinajevog pisma da srpski predsednik pokušava da privoli Prištinu da ukine takse, što nisu uspeli ni Tramp, Merkel i Makron.

"On (Haradinaj) je veliki, moćan. Oni su veliki, jaki i moćni. Mi smo mali", dodao je i ponovio da ne vidi zašto se onda Haradinaj brine zbog njega, Vučića.

Kako je dodao, ne zna zašto bi njemu Haradinaj uopšte pisao pismo, jer sa njim nema nikakve odnose, a video ga je, kaže, samo jednom, u Berlinu.

"Šta on meni ima da piše pisma", rekao je Vučić. "Ja pisma mogu da očekujem od nekog drugog...".

"Dopremaćemo hranu na KiM, makar postao ozloglašeni Robin Hud"

Snalazićemo se kako znamo i umemo da našem narodu na KiM dopremimo hranu, vodu i lekove, makar ja postao ozloglašeni Robin Hud, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan kako će Srbija transportovati robu na sever KiM, Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je to ozbiljno pitanje na koje postoji samo jedan odgovor.

"Snalazićemo se kako znamo i umemo da našem narodu dopremimo hranu, vodu i lekove. To je sve što mogu da kažem, kao što smo do sada radili i uvek ćemo to činiti, makar ja postao ozloglaseni evropski Robin Hud... To je taj ludi Vučić što iz šume šalje hranu i vodu, ali naš narod neće biti ni gladan, ni žedan", rekao je Vučić.

On je dodao da jedva čeka da vidi šta će mu po tom pitanju u lice reći "stručnjaci iz Evrope".

"Jedva čekam i da ih pitam za parlamentarnu praksu (povodom izbora čelnika EU), a nama drže predavanje o parlamentarnoj praksi...", zaključio je predsednik Srbije.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se