Vesti

Vučić: "Sporazum sa narodom" prazna ljuštura

16.02.2019 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je predlog "Sporazuma sa narodom", koji je sačinila opozicija, "skup neverovatnih gluposti".

adminadminComments 0

Vučić: "Sporazum sa narodom" prazna ljuštura

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je predlog "Sporazuma sa narodom", koji je sačinila opozicija, "skup neverovatnih gluposti".

On je dodao da građani koji protestno šetaju mogu da to čine koliko hoće ali da se neće dozvoliti nasilje.

"Pročitao sam taj sporazum, kao i onaj prethodni ugovor sa narodom koji je imao nekog smisla, osim što se sve slagali, a ovaj je prazna ljušuta", rekao je Vučič, odgovarajući na pitanja novinara u Minhenu gde učestvuje na bezbednosnom forumu. 

On je rekao da ima mnogo ozbiljnijeg posla nego da komentariše "Đilasa, Jeremića i Obradovića", navodeći da ga nikad neće pobediti na izborima. ; 

Govoreći o građanskim protestima, on je rekao da "kod nas nema haosa", za raziku od nekih drugih zemalja, gde je i razbijenih glava. 

Prema negovim rečima, važno je pokazati demokratski odnos prema ljudima koji drugačije misle. 

"Mi to radimo na veoma dobar način - mnogo bolje nego mnoge evropske zemlje", rekao je Vučić. 

Organizatori protesta 1 od 5 miliona u Beogradu saopštili su da će građani danas na protestu u Beogradu moći da potpišu "Sporazum sa narodom". 

Predstavnici 34 opozicione političke organizacije koje su potpisale sporazum i koje svojim potpisom garantuju njegovo sprovođenje podeliće ga građanima pre početka protestne šetnje. 

"Građani su na protestima pokazali da žele državu u kojoj je Vlada smenjiva na fer i poštenim izborima i u kojoj su građani ti koji kontrolišu državnu upravu. Zato će potpis svakog građanina na Sporazum sa narodom značiti da su građani ti koji će kontrolisati njegovo sprovođenje", navedeno je u saopštenju. 

Kako je navedeno, svaki Sporazum biće odštampan u dva primerka te će građani moći jedan primerak da potpišu i ubace u za to predviđene kutije, a drugi primerak da zadrže za sebe. Kutije će biti postavljene na Platou, kao i kod Narodne skupštine gde se šetnja završava. 

Protest počinje u 18 h na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se