Vesti

Vučić za razgraničenje sa Albancima na Kosovu

09.08.2018 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

adminadminComments 0

Vučić za razgraničenje sa Albancima na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

"Ja se zalažem i to je moja politika, za ragraničenje sa Albancima. To da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada, to je uvek izvor potencijalnih sukoba", rekao je Vučić novinarima u Šidu.

On je dodao da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

Vučić je objasnio i da će sporazum Beograda i Prištine biti sveobuhvatan paket koji nije uprošćen i jednostavan kao što neki zamišljaju.

Vučić je negirao navode lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da planira da za 4. novembar raspiše referendum o Kosovu zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima.

"Molim Vas zapamtite. Rekao je 4. novembar. Referendum o čemu? Izbori, kojim povodom? Što se njemu hoće ili se tada vraća iz Njujorka i Irske. Ili stižu opet pare iz neke ambasade.To je sve javio neko - CIA, BIA, MIA. Sve te gluposti slušate svaki dan od tih nesrećnika koji ne znaju šta će sa sobom", kazao je Vučić.

On je osudio Jeremićev tvit u kojem se navodi da je premijerka Srbije Ana Brnabić "kreatura koja se sticajem vanredno nesrećnih okolnosti našla na čelu Vlade Republike Srbije".

Vučić je povodom nelegalno podignutog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, rekao da će zakon sigurno biti poštovan i sproveden u delo.

"U Srbiji imate oko 1,2 miliona objekata koji nisu legalni, a nisu srušeni. Ali pošto vidim da je nekima u Vladi i nekima u medijima važno da kažu kako to ne sme, jer ga drži neko blizak Srpskoj naprednoj stranci, opet ste se prevarili. I nećete reći izvinite kada se odluke organa budu provodile u delo. Zakon će se provesti u delo", rekao je Vučić novinarima u Šidu.

Komentarišući izjavu novinara Slobodana Georgieva da su u vreme zakazanog rušenja nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu novinari videli čoveka sa kapom SNS-a, Vučić je kazao da ne zna ko nosi kapu SNS i da se nije bavio time već temama koje su važnije.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se