Vesti

Zaharova surovo Boltonu: Krali ste po svetu koliko ste mogli - Vratite Rusiji sve što ste ukrali

16.08.2019 Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će biti interesantno da se izračuna koliko su puta Sjedinjene Američke Države ukrale tehnologiju od raznih zemalja sveta.

adminadminComments 0

Zaharova surovo Boltonu: Krali ste po svetu koliko ste mogli - Vratite Rusiji sve što ste ukrali

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će biti interesantno da se izračuna koliko su puta Sjedinjene Američke Države ukrale tehnologiju od raznih zemalja sveta.

Komentarišući izjavu savetnika američkog predsednika Džona Boltona da je Rusija u razvijanju hipersoničnih raketa koristila tehnologije koje je ukrala od SAD, Zaharova je na Fejsbuku napisala da će se pozabaviti temom američke krađe tehnologije.

„Kad je već Džon Bolton podsetio na lopovluk, onda ja podsećam da je Vašington ukrao zdanja i rezidencije Generalnog konzulata Rusije u San Francisku, Trgovinskog predstavništva Rusije u Vašingtonu, rezidencije generalnog konzula Rusije u Sijetlu, kao i dva ruska diplomatska objekta u Merilendu i Njujorku. Međutim, mnogo je važnije to što je oteo veliki broj građana Rusije u drugim zemljama. Ili to nije bilo otimanje, gospodine Bolton? Onda ih vratite“, napisala je Zaharova.

Bolton je u intervjuu za „Glas Amerike“, govoreći o nedavnoj eksploziji na ruskom vojnom poligonu nedaleko od Severodvinska, izjavio da Rusija krade tehnologiju od SAD.

U nesreći koja se dogodila tokom ispitivanja raketnog postrojenja na tečni pogon poginulo je petoro ljudi.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se