Vesti

Zapad sprema udar na ruski vojni savez ODKB

02.07.2019 Države NATO-a spremaju uslove za dovođenje na vlast u državama ODKB prozapadnih režima, između ostalog i putem „obojenih revolucija“, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Rašid Nurgali

adminadminComments 0

Zapad sprema udar na ruski vojni savez ODKB

Države NATO-a spremaju uslove za dovođenje na vlast u državama ODKB prozapadnih režima, između ostalog i putem „obojenih revolucija“, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Rašid Nurgalijev u intervjuu „Rosijskoj gazeti“.

„Za nas nije tajna da NATO priprema uslove za dovođenje prozapadnih režima na vlast u određenim državama Organizacije za kolektivnu bezbednost, uključujući i putem izazivanja ’obojenih revolucija‘“, rekao je Nurgalijev.

Prema rečima Nurgalijeva, članice ODKB su spremne na plodotvornu saradnju sa blokom NATO-a.

„U našem globalizovanom i tesno povezanom svetu mi bismo bili zainteresovani za nastavak dijaloga Rusija — NATO. Međutim, za nas je to moguće samo na ravnopravnom nivou“, naglasio je on.

Nurgalijev je podsetio da, kakvi god da budu odnosi Rusije i NATO, nesuglasice sa Alijansom imaju principijalni karakter.

„Saradnja trećih država sa NATO uvek ima antiruski karakter. To je mnogo puta potvrđeno u praksi. Ako se to primeni na partnere iz ODKB, onda je jasno da je cilj Alijanse da se unese razdor sa našim saveznicima iz Organizacije“, naglasio je on.

U sastav ODKB ulaze Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Rusija i Tadžikistan.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se