Politika

Бошко у име опозиције саопштио историјску одлуку – послали поруку Вучићу и Западу

16.09.2019 Ово није борба медјународне заједнице него наша борба, рекао је Обрадовић. PRINTSCREEN Обрадовић је новинарима рекао да су бројни медјународни представници били у Срби...

adminadminComments 0

Бошко у име опозиције саопштио историјску одлуку – послали поруку Вучићу и Западу

Председавајући Савеза за Србију (СзС) и председник Двери Бошко Обрадовић казао је да је борба за фер и слободне изборе борба коју опозиција треба да води, а не борба медјународне заједнице.

„Ово није борба медјународне заједнице него наша борба“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је новинарима рекао да су бројни медјународни представници били у Србији и да ће се СзС увек састати и разговарати са њима.

„Ми нисмо за бојкот избора, ми смо за фер и поштене изборе“, рекао је Обрадовић новинарима након што је саопштио да од данас СзС у целости ступа у бојкот предстојећих избора.

Он је казао да су за СзС преговори могући, али да су битни услови.

„У овом тренутку потрошили смо време“, изјавио је Обрадовић.

Он је рекао да ће даљи кораци бојкота бити разматрани на наредним седницама Председништва Савеза и додао да ће разговарати и са Иницијативом „Не давимо Београд“ и Покретом „Доста је било“ и другим политичким организацијама и нестраначким личностима који подржавају бојкот.

Обрадовић је казао да свако ко је „права опозиција неће учествовати на Вучићевим лажним изборима“, као и да препуштају колегама из других опозиционих партија да се јавно изјасне о бојкоту.

Данас је опозициони Савез за Србију и званично у целости прогласио бојкот предстојећих избора, након истека крајњег рока који је раније био најављен (15. септембар) за испуњење њихових захтева за промене у Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ), РТС-у и РТВ-у.

„Сведоци смо да до 15. септембра промена није било“, оценио је Обрадовић.

Он је ту одлуку саопштио и позивајући се на члан 2. Споразума са народом који је тај савез потписао да неће учествовати на предстојећим изборима док се не испуне услови за слободне и фер изборе.

Обрадовић је казао да је СзС „апсолутно веран свом потпису на тај споразум“.

Он је подсетио и да је недавно обележено годину дана од оснивања СзС-а и да су медју кључним циљевима тог савеза управо слободни и фер избори.

Он је навео да СзС подржава студенте из „Један од пет милиона“ који блокирају зграду Ректората Универзитета у Београду и додао да то „није блокада, већ одбрана Универзитета у Београду“.

„Настављамо пуном подршком протестима“, рекао је Обрадовић и додао да је важно омасовити протест.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se