Politika

BREGZIT PANIKA! BRITANCI POKRENULI SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU: Bunkeri otporni na NUKLEARNE UDARE PUNI SPECIJALACA! Građani prave zalihe hrane, lekova, goriva! - VIDEO

24.03.2019 Britanske vlasti pokrenule su operaciju Redfold, koja podrazumeva aktiviranje 3.500 visokoobučenih pripadnika armije koji će biti angažovani na očuvanju vitalnih funkcija u slučaju haosa koji preti državi ako dođe do tvrdog Bregzita, odnosno izlaska zemlje ...

adminadminComments 0

BREGZIT PANIKA! BRITANCI POKRENULI SPECIJALNU VOJNU OPERACIJU: Bunkeri otporni na NUKLEARNE UDARE PUNI SPECIJALACA! Građani prave zalihe hrane, lekova, goriva! - VIDEO

Britanske vlasti pokrenule su operaciju "Redfold", koja podrazumeva aktiviranje 3.500 visokoobučenih pripadnika armije koji će biti angažovani na očuvanju vitalnih funkcija u slučaju haosa koji preti državi ako dođe do "tvrdog Bregzita", odnosno izlaska zemlje iz EU bez sporazuma.

Specijalci se nalaze u bunkeru otpornom na nuklearne udare koji se nalazi duboko u zemlji ispod zgrade Ministarstva odbrane u Londonu.

Kako prenosi Skaj njuz, bunker nazvan "Pindar" koristi se samo u vanrednim slučajevima kakvo je ratno stanje ili pitanje nacionalne bezbednosti.

Iako se približava 29. mart, datum za kada je planiran Bregzit, a konkretnog dogovora ili sporazuma o odlaganju nema na vidiku, sve je izvesnija opcija "tvrdog Bregzita".

Zbog toga će pitanje izlaska Velike Britanije iz EU naredne nedelje preći iz nadležnosti kabineta premijerke Tereze Mej u nadležnost komiteta za vanredne situacije Kobra.

EU TEREZI PONUDILA SLAMKU SPASA

Lideri zemalja članica EU u Briselu su na dvodnevnom samitu koji je juče završen uputili slamku spasa britanskoj premijerki Terezi Mej, koja je tražila odlaganje Bregzita do 30. juna.

EU će dozvoliti odlaganje bregzita do 22. maja, ali samo pod uslovom da Tereza Mej naredne nedelje izdejstvuje da se postignuti dogovor o Bregzitu prihvati u britanskom parlamentu (poslanici su ga u dva prethodna glasanja odbacili).

EU želi da Britanija napusti Uniju pre izbora za Evropski parlament, koji se održavaju tri dana počev od 23. maja.

"Specijalni timovi će biti angažovani na preusmeravanju resursa ili ljudstva u zavisnosti od potreba", rekao je anonimni izvor blizak vladi za Skaj.

Od nedelje će vojne jedinice biti spremne za izlazak na teren i raspoređivanje unutar gradova u roku od 24 sata. Vojska će biti angažovana na transportu hrane, goriva i medicinskog materijala širom zemlje.

Tim od 200 specijalaca se priprema za vožnju cisterni sa gorivom za snabdevanje benzinskih pumpi. Istovremeno, vojne baze će biti otvorene za prijem kamiona s robom ukoliko dođe do blokade ili velikih odlaganja u lukama preko kojih se snabdeva Ostrvo.

Podsećamo, vlada premijerke Tereze Mej još ranije je upozorila građane da naprave zalihe hrane i lekova, plašeći se izbijanja velikih nemira i pada funte, nacionalne valute, ako dođe do Bregzita bez sporazuma sa EU.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se