Politika

Bugarski premijer: Putin zna šta bi bilo ako bih u Rusiju poslao špijuna

01.11.2019 Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je da njegova zemlja nikada nija bila talac pritisaka kada je reč o proterivanju ruskih diplomata. On je to rekao povodom informacije da su bugarske vlasti proterale jednog ruskog diplomatu zbog sumnje da se bavio špijunažom.

adminadminComments 0

Bugarski premijer: Putin zna šta bi bilo ako bih u Rusiju poslao špijuna

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je da njegova zemlja nikada nija bila talac pritisaka kada je reč o proterivanju ruskih diplomata. On je to rekao povodom informacije da su bugarske vlasti proterale jednog ruskog diplomatu zbog sumnje da se bavio špijunažom.

„Predsednik (Rusije Vladimir) Putin me veoma dobro zna, on takođe zna i da nisam podložan pritiscima. Kada su svima naređivali da proteruju diplomate, ja to nisam učinio. Međutim, sada smo uhvatili jednog diplomatu koji se bavi špijunažom i momentalno sam rešio da sredim stvar“, rekao je on.

„Zamislite da ja pošaljem nekog svog čoveka koji bi unutar Putinove administracije vrbovao ljude, proterivanje bi bilo najblaže što bi mu se desilo“, dodao je Borisov.

Podsetimo, ambasada Rusije u Bugarskoj dobila je notu Ministarstva spoljnih poslova Bugarske kojom se zaposleni u Ambasadi proglašava personom non grata, a diplomata će napustiti zemlju u roku koji je naznačen u noti, saopštila je ambasada.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se