Politika

ČOVEK STRANIH INTERESA: Srbi da se isele sa Kosova jer Kosovo nije srpsko

26.09.2019 Istoričar Milan St. Protić izjavio je da je priča o Kosovu "neiskrena, licemerna i maliciozna", kao i da je spreman da se "opkladi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pročitao nijednu knjigu Maksa Vebera".

adminadminComments 0

ČOVEK STRANIH INTERESA: Srbi da se isele sa Kosova jer Kosovo nije srpsko

"Neko svesno decenijama drži tu nesrećnu srpsku decu, tu ubogu sirotinju ispod Ibra, u bodljikavoj žici, samo zato što su im ta deca krunski argument da je Kosovo srpsko, iako znaju da nije", rekao je Protić za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je kazao, "ne daju oni pet para za to kako ta deca žive i, ako mene pitate, odavno je trebalo da se pozovu ti ljudi da sa tom decom dođu u Srbiju".

Prema njegovim rečima, "to je najzaostaliji deo Evrope, koji se neće emancipovati sledećih 500 godina".

"Ali ne, i dalje će to Kosovo da bude naša opsestija i dalje ćemo da držimo decu tamo kao taoce, od Severne Mitrovice da pravimo Sajgon prepun siledžija i kriminalaca, gde pristojan svet nema nikakvu mogućnost za normalan život", rekao je Protić.

On je naveo i da smo toliko puta čuli Vučića kako se poziva na Maksa Vebera, a da je spreman da se opkladi da Vučić, međutim, "nije pročitao nijednu njegovu knjigu".

"Veber je najpoznatiji u humanističkim disciplinama po definiciji države. On kaže - država to je određena teritorija, narod na toj teritoriji i vlast nad tim narodom i tom teritorijom. Vlast definiše kao monopol nad fizičkom silom", kazao je Protić.

Prema njegovim rečima, ako bi se ta definicija države primenila na Kosovo "ono bi bilo država".

"Teritorija, narod i vlast. Je l' to ima na Kosovu? Ima. Kada bi Vučič zaista bio veberijanac, on bi bio prisiljen da prizna Kosovo. Toliko o njegovom neznanju i poluintelektualizmu", rekao je Protić.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se