Politika

HAOS I PANIKA! U OMANSKI ZALIV STIŽU I ELITNE JEDINICE!

16.06.2019 Велика Британија послаће елитне јединице морнарице у Омански залив како би заштитила своје ратне бродове услед повећаних тензија са Ираном. Планирано размештање британских снага следи после недавног напада на два нафтна танкера за шта су САД оптужиле Иран. Како се очекује, стотинак британских маринаца биће упућено у Омански залив за …

adminadminComments 0

HAOS I PANIKA! U OMANSKI ZALIV STIŽU I ELITNE JEDINICE!

Velika Britanija poslaće elitne jedinice mornarice u Omanski zaliv kako bi zaštitila svoje ratne brodove usled povećanih tenzija sa Iranom.

Planirano razmeštanje britanskih snaga sledi posle nedavnog napada na dva naftna tankera za šta su SAD optužile Iran.

Kako se očekuje, stotinak britanskih marinaca biće upućeno u Omanski zaliv za gde će se pridružiti brodovima iz britanske nove mornaričke baze u Bahreinu, navodi „Sandej tajms“ pozivajući se na neimenovane vojne izvore.

Mornarica će nadgledati moreuz helikopterima i manjim brodovima u misiji „zaštite snaga“ koja se planiva već nekoliko nedelja zbog porasta tenzija sa Iranom.

Ipak, britansko ministarstvo odbrane pokušalo je skrene pažnju sa tog poreza rekavši za „Sandej tajms“ da je reč o unapred planiranom razmeštanju snaga i da odluka nije ni na koji način „povezana sa aktuelnom situaciju u Omanskom zalivu“.

O ulozi Britanije u krizi u Omanskom zalivu sutra će na vanrednom sastanku razgovarati vojni i bezbednosni zvaničnici.

Zbog tenzija u regionu, SAD su već poslale svoj nosač aviona i dodatnih 1.500 vojnika u Persijski zaliiv.

Tanjug

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se