KAD IM PREDAŠ KOSOVO – RED IDE DALJE: Sandžak je jedina teritorija u Evropi čiji status nije rešen …

Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar SDA Sandžaka, izjavio je da je Sandžak ostao “jedina nerešena teritorija na Balkanu”.

Raspadom Jugoslavije, pitanje Sandžaka, koji je okupiran 1081. godine i protiv volje tamošnjih stanovnika pripojen Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, mora biti rešeno, rekao je Škrijelj.

On je “objasnio” albanskim medijima da je to posledica davnašnje, kako kaže, okupacije Sandžaka, istorijske nepravde koja se mora promeniti.

– Reševanje krize nastale raspadom SFRJ ulazi u finalnu fazu pristupanjem zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Raspadom Jugoslavije, pitanje Sandžaka, koji je okupiran 1918. godine i protiv volje tamošnjih stanovnika pripojen Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, mora biti rešeno – rekao Škrijel.

SDA traži od Evropske unije, SAD i ostalih koji učestvuju u međuunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji  da reše pitanje Sandžaka, kazao je Škrijel, čija je partija nedavno u Sandžaku organizovala protest nazvan “1918 – godina kad je Sandžak okupiran”.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se