Politika

MAKRON POZVAO CELU EVROPU: Vreme je da se ujedinimo protiv uticaja SAD, Rusije i Kine!

21.05.2019 Ne cvetaju ruže EU-globalistima, pa su se uoči izbora za Evroparlament okrnuli omiljenom `sportu` – plašenju birača i proizvodnji neprijatelja.

adminadminComments 0

MAKRON POZVAO CELU EVROPU: Vreme je da se ujedinimo protiv uticaja SAD, Rusije i Kine!

Ne cvetaju ruže EU-globalistima, pa su se uoči izbora za Evroparlament okrnuli omiljenom `sportu` – plašenju birača i proizvodnji neprijatelja.

Emanuel Makron pozvao je zemlje Evropske unije da se objedine da bi mogle da se suprotstave uticaju Rusije, Kine i Sjedinjenih Država.

Francuski predsednik strašilo im je ovako `naslikao`:

„Ili ćemo odlučiti da se izdelimo i postati teren na kojem Kinezi, Rusi i Amerikanci ostvaruju svoj uticaj i vode svoje igre, ili ćemo odlučiti da uspostavimo svoju kontrolu i budemo suvereni“.

Makron je ovo rekao u istovremenom intervjuu novinarima 40 francuskih regionalnih izdanja. Pa u nastavku upozorio:

„Ovo su najvažniji izbori za Evropski parlament nakon 1979-te. Rusi i Amerikanci nikada još nisu ovako nametljivo finansirali partije desnice. Suočeni smo sa egzistencijalnim pretnjama. Mi posle ovih izbora moramo utvrditi evropsku povelju i evropsku strategiju za narednih pet godina“.

Makron je ukazao da je Stiven Benon, bivši glavni politički savetnik Donalda Trampa, povezan sa francuskim „desnim populistima“.

Izgovorio je ovo tako kao da „desne populiste“ diskredituju kontakti sa Amerikancem kakav je Benon.

Makron je posebno naglasio da je došlo do poboljšavanja francusko-nemačkih odnosa i da  njega i Angelu Merkel povezuje „međusobno uvažavanje i zajedničko produktivno delovanje“.

Prošle nedelje je funkcioner Bundestaga Klaus Ernst – reagujući na pretnje američkog ambasadora u Berlinu, Ričarda Grenela, nemačkom biznisu uključenom u gradnju gasovoda Severni tok-2 – poručio Vašingtonu da Nemačka nije američka kolonija.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se