Politika

"Migranti su dovedeni u BiH da tu i ostanu"

17.11.2019 Migranti su dovedeni u BiH da tu i ostanu i u toku je složena operacija njihovog naseljavanja pod budnim okom SDA i Bakira Izetbegovica.

adminadminComments 0

"Migranti su dovedeni u BiH da tu i ostanu"

Migranti su dovedeni u BiH da tu i ostanu i u toku je složena operacija njihovog naseljavanja pod budnim okom SDA i Bakira Izetbegovica.

To tvrdi ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

"Migranti su dovedeni da ovde ostanu. BiH je slepa ulica. Iz BiH oni ne idu nikuda. U toku je složena operacija pod budnim okom SDA i Bakira Izetbegovića da se migrantima naseljava BiH", rekao je Galijašević za "Novosti".

On navodi da su u BiH stigle desetine hiljada muškaraca, mahom bivših boraca i džihadista, koji su, razočarani porazom Islamske države, pobegli iz svojih država.

"U BiH nemamo posete ambasadora Pakistana, Avganistana ili Sirije migrantskim kampovima. Oni znaju da su se rešili problema i prebacili ga u BiH", ističe Galijašević.

Kako ukazuje, sledeća faza Sarajeva je da migrantima polako počnu da daju i državljanstvo BiH.

Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorde Radanović rekao je da su uspeli da onemoguće da na lokaciji Medeno Polje kod Glamoča i Petrovca bude izgrađen migrantski kamp, ali da je sada "naciljano" srpsko selo Lipa kod Petrovca.

On je dodao da Srbi neće dopustiti naseljavanje migranata na vekovnu srpsku zemlju, gde islam nikada nije postojao i da su spremni na blokade puteva ako pocnu da prebacuju migrante iz Bihaća u selo Lipa.

"Cilj je da se migranti nasele na naša ognjišta, da podižu kuce i džamije i da, kada jednom dodu, tu i ostanu. Na migrantima mnogi zaraduju u Sarajevu, ali i u Bihaću. Varaju se u Sarajevu ako misle da će Srbi mirno sediti i gledati šta se dešava", rekao je je Radanović za "Novosti".

Kako navodi list, oko 30.000 migranata nalazi se u ovom trenutku u BiH, a već duži period traje akcija bošnjačkih političara da ih smeste u Federaciju BiH na područja opština Drvar, Petrovac, Grahovo i Glamoč, gde su Srbi većinsko stanovništvo.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se