Politika

Misterija ruskih rezervi zlata zbunila Ameriku

24.10.2020 Strani stručnjaci pokazuju ozbiljno interesovanje za akcije Rusije na globalnom tržištu zlata usled nestabilnosti izazvanih američkim izborima.

adminadminComments 0

Misterija ruskih rezervi zlata zbunila Ameriku

Strani stručnjaci pokazuju ozbiljno interesovanje za akcije Rusije na globalnom tržištu zlata usled nestabilnosti izazvanih američkim izborima.

Pandemija koronavirusa pokrenula je globalnu krizu početkom godine, koja je primorala investitore da koriste tiho „zlatno utočište“ kako bi uštedeli svoja sredstva. Kao rezultat, nagli porast potražnje za zlatnim sredstvima dovodi do čudne situacije u kojoj je neizbežan nagli skok cena ovog plemenitog metala. Stoga predstojeći predsednički izbori u Sjedinjenim Državama prete da dodatno podstaknu rast cena zlata.

U tom kontekstu, strani stručnjaci primećuju činjenicu da su Kina i Rusija, koji su ranije bili glavni kupci plemenitih metala, napustili svoje prethodno ponašanje i koncentrisali se na popunjavanje svojih zlatnih rezervi proizvodima nacionalnih kompanija za vađenje zlata.

Dakle, izvor ukazuje da je američki poslovni portal Seeking Alpha ovom prilikom zabeležio sledeće: „I Kinezi i Rusi - vodeće zemlje u rudarstvu zlata - povećavaju stopu domaće proizvodnje plemenitih metala“.

Ova situacija zainteresovala je Amerikance, koji su pomno pazili na tajnu ruskih zlatnih rezervi, što ih nervira zbog nemogućnosti predviđanja postupaka Rusa. „Smatraju da su njihove rezerve zlata državna tajna i pitanje nacionalne bezbednosti,

Osim izbora u Sjedinjenim Državama, rast cena zlata izazivaju i nove mere američkog rukovodstva za podsticanje ekonomije njihove države. Kao rezultat, velika je verovatnoća da će cena zlata nastaviti da raste „čak i ako neke centralne banke počnu s aintervencijom.

Netlinesystem.com

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se