Politika

Pariz zapretio Londonu: Ako ne platite, znači da dugujete, a posledice su poznate...

09.06.2019 Izvor blizak francuskom predsedniku Emanuelu Makronu izjavio je danas da bi neuspeh da se plati 39 milijardi funti (44 milijarde evra) vredan račun za „bregzit“ predstavljao neizvršenje državnog duga.

adminadminComments 0

Pariz zapretio Londonu: Ako ne platite, znači da dugujete, a posledice su poznate...

Izvor blizak francuskom predsedniku Emanuelu Makronu izjavio je danas da bi neuspeh da se plati 39 milijardi funti (44 milijarde evra) vredan račun za „bregzit“ predstavljao neizvršenje državnog duga.

„Nepoštovanje obaveza plaćanja je neuspeh izvršenja međunarodne obaveze i jednak je neplaćanju državnog duga, čije su posledice poznate“, naveo je neimenovani izvor, prenosi Rojters.

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson, koji važi za najozbiljnijeg kandidata za naslednika Tereze Mej, rekao je u intervjuu za „Sandej tajms“ da neće isplatiti 39 milijardi funti koliko je dogovoreno za izlazak Britanije iz Unije ukoliko EU ne ponudi Londonu bolji sporazum od onog koji je trenutno na stolu.

Džonson: Neću platiti dogovorenu sumu za izlazak iz EU

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da neće isplatiti 39 milijardi funti (oko 44 milijardi evra) koliko je dogovoreno za izlazak Britanije iz Unije ukoliko EU ne ponudi Londonu bolji sporazum od onog koji je trenutno na stolu.

On je to rekao za britanski Sandej tajms u jeku kampanje za premijera, prenosi AP.

U ponedeljak zvanično počinje takmičenje za izbor novog lidera Konzervativne stranke, nakon što je Tereza Mej u petak podnela ostavku i na mesto premijera. Kako se navodi, stranka očekuje da novi lider bude izabran krajem jula.

Džonson koji se među prvima kandidovao rekao je za list da je on jedini kandidat koji može da pobedi Laburističku stranku koju predvode Džeremi Korbin i Bregzit stranka Najdžela Faraža.

Džonson, koji se najviše zalaže za Bregzit, obećao je da će izvući Britaniju iz EU do 31. oktobra, čak i bez dogovora.

On i drugi kabndidati na mesto premijera smatraju da mogu da dobiju bolje uslove od lidera EU nego što je to uspela Tereza Mej sa svojim sporazumom koji nije usvojen u parlamentu.

Međutim, lideri EU još ranije su najavili da neće menjati uslove dogovorenog ugovora, preneo je Tanjug.

Kako se navodi, nominacije za mesto novog predsednika stranke primaju se do ponedeljka popodne.

Sputnjik

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se