Politika

Poslanik Bundestaga: Priznanje Kosova otvorilo vrata paklu - vratiti pitanje KiM "pod kapu" SB

16.06.2019 Poslanik parlamentarne grupe AFD u Bundestagu Hansjorg Miler rekao je da je priznanjem Kosova zanemareno međunarodno pravo, koje je otvorilo "vrata paklu".

adminadminComments 0

Poslanik Bundestaga: Priznanje Kosova otvorilo vrata paklu - vratiti pitanje KiM "pod kapu" SB

Poslanik parlamentarne grupe AFD u Bundestagu Hansjorg Miler rekao je da je priznanjem Kosova zanemareno međunarodno pravo, koje je otvorilo "vrata paklu".

"Zatvorimo pakao i vratimo se pravu, vratimo Kosovo pod rezoluciju Saveta bezbednosti", rekao je Miler u intervjuu za današnje Novosti.

Iako je, kaže Miler, većina zemalja članica EU, među kojima je i Nemačka, priznala nezavisnost Kosova, ono je prema Rezoluciji 12 44, pokrajina sa značajnom autonomijom unutar Srbije.

Prema njegovim rečima, povratak pitanja KiM "pod kapu" svetske organizacije jedino je ispravno i pošteno rešenje i prema UN i prema Helsinškom dokumentu.

Poslanik opozicione desničarske stranke, Miler, osuđuje agresiju NATO na SRJ 1999. godine i ističe da bi pravo mesto Balkana u politici Berlina bilo "pošteno partnerstvo, sa šansom za razvoj balkanskih država".

Ali, kako Miler navodi, Brisel i Berlin slepo slede američku politiku, koja, dodaje on, ide za svojim interesima.

Upitan kakvu poruku Berlin šalje kada Ramuša Haradinaja dočekuje uz najviše državne počasti, Miler kaže da Berlinu nedostaje potrebna kompetencija za slanje pravih signala.

Zbog ekonomskog razloga Miler kaže da nije za ulazak Srbije u EU, jer, kako smatra, svaka siromašnija zemlja želi da se priključi Uniji, sa perspektivom da iskoristi nemačka sredstva, a, ističe Miler, snaga nemačkog poreznika je "već iscrpljena".

"Sa političke tačke gledišta, zavidim Srbiji jer nije američka kolonija već ponosna država", rekao je Miler za Novosti.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se