Politika

Rusija odgovorila koliko vremena ima da donese odluku o uzvratnom nuklearnom napadu

05.10.2019 U slučaju da Rusija primeti balističku raketu koja je ispaljena u njenom pravcu, vlasti imaju nekoliko desetina minuta na raspolaganju da odgovore na nuklearni napad, izjavio je načelnik štaba 15. armije Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije Anatolij Nestečuk.

adminadminComments 0

Rusija odgovorila koliko vremena ima da donese odluku o uzvratnom nuklearnom napadu

U slučaju da Rusija primeti balističku raketu koja je ispaljena u njenom pravcu, vlasti imaju nekoliko desetina minuta na raspolaganju da odgovore na nuklearni napad, izjavio je načelnik štaba 15. armije Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije Anatolij Nestečuk.

Vreme leta balističke rakete varira, u zavisnosti od toga sa koje je tačke planete lansirana, ali odakle god to bilo, „potrebna je jaka snaga političke volje da se donese brza odluka“, rekao je Nestečuk.

„Vremena na raspolaganju ima dovoljno, nije reč ni o minutu, ni o deset minuta, već o nekoliko desetina minuta“, precizirao je on.

Nestečuk je takođe rekao i da Rusija na orbiti ima više vojnih nego civilnih satelita, i to za 50 odsto.

„Oko Zemlje orbitira ukupno 90 satelita za potrebe ruskog Ministarstva odbrane, a blizu 60 za druge potrebe“, dodao je načelnik štaba 15. armije ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se