Politika

Ruski sistemi PRO će „zatvoriti“ sve američke ciljeve!

05.12.2018 Rusija će zatvoriti sva mesta i objekte sistemima PVO/PRO koji mogu postati mete za američke rakete u slučaju izlaska iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, rekao je predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarjov.

adminadminComments 0

Ruski sistemi PRO će „zatvoriti“ sve američke ciljeve!

Rusija će zatvoriti sva mesta i objekte sistemima PVO/PRO koji mogu postati mete za američke rakete u slučaju izlaska iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, rekao je predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarjov.

„Ako Amerikanci raskinu dogovor, mi ćemo morati da „zatvorimo“ sva osetljiva mesta koja mogu postati potencijalne mete Amerike. To će neizbežno dotaći Evropu i Kinu“, rekao je on.

Poslanik je naglasio da se zalaže za očuvanje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, ali u slučaju njegove suspenzije, Rusija će morati da reaguje.

„Mi ćemo morati da reagujemo kompleksom mera koje uključuju ubrzanu izradu jedinstvenih modela oružja, što će naravno povećati rizike nastanka konflikata velikih razmera u svetu“, upozorio je on.

SAD, naveo je poslanik, modernizuju svoje taktičko oružje u Evropi i Aziji, dok broj bombardera u Evropi koji mogu da nose nuklearno oružje i baza NATO-a u blizini ruskih granica — rastu.

„Jedini način da se mirno reši nastala situacija jesu pregovori na adekvatnim, ravnopravnim uslovima, kao i da SAD počnu da poštuju svoje međunarodne dogovore“, zaključio je Bondarjov.

Podsećanja radi, Amerika je prva najavila da ima nameru da izađe iz Sporazuma o raketama. Stoga, Moskva sa osnovom smatra da neko ovde prebacuje krivicu i manipuliše činjenicama.

Sputnjik

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se