Politika

Sinđelić kod Marića govorio sve suprotno od onoga na sudu

12.03.2019 Svedok saradnik Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma Aleksandar Sinđelić kazao je da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan izbora 2016.

adminadminComments 0

Sinđelić kod Marića govorio sve suprotno od onoga na sudu

Svedok saradnik Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma Aleksandar Sinđelić kazao je da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan izbora 2016.

On je naveo da je to trebalo da bude "običan protest podrške opoziciji".

Sinđelić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi iznio tvrdnje suprotne onima koje je kazao na suđenju.

Upitan da li je svestan da u emisiji priča suprotno nego na suđenju odgovorio je potvrdno. 

"Posle ove emisije, ja mogu da odem u šumu da sečem drva i tamo će verovatno doći da me uhapse", kazao je Sinđelić. 

Upitan zašto je to uradio, Sinđelić je kazao da "ne želi da jedan Srbin, drugar Bratislav Dikić sedi u zatvoru, da ostali Srbi tamo sede zbog politike". 

Sinđelić je , između ostalog, rekao da novac, 125.000 eura koje je podelio optuženima, nije služio za kupovinu oružja i finansiranje terorizma nego da bi nacionalisti, koji su došli u Pogoricu da protestuju protiv ulaska Crne Gore u NATO, imali novca za put, smeštaj. 

Sinđelić je u emisiji "Ćirilica" rekao i da su Šišmakov (Eduard) i Popov (Vladimir), za koje Tužilaštvo tvrdi da su agenti GRU, tražili od njega da u Podgorici "napravi lep skup, da traže izbore te da nisu razgovarali o ubistvu Mila Đukanovića." 

U slučaju pokušaja terorizma završeno je izvođenje dokaza i ostalo je samo iznošenje završnih reči, nakon čega će sudsko veće kojim predsedava sutkinja Suzana Mugoša izreći presudu. 

Iznošenje završnih reči će početi 13. marta.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se