Politika

TEKTONSKI POREMEĆAJI: Nemačka u problemu zbog manjka radnika, kasne vozovi i zatvaraju se bolnice!

14.08.2019 Nedostatak radne snage u Nemačkoj osećaju i građani, a za popunu slobodnih radnih mesta u najtraženijim zanimanjima je potrebno i do 200 dana.

adminadminComments 0

TEKTONSKI POREMEĆAJI: Nemačka u problemu zbog manjka radnika, kasne vozovi i zatvaraju se bolnice!

Nedostatak radne snage u Nemačkoj osećaju i građani, a za popunu slobodnih radnih mesta u najtraženijim zanimanjima je potrebno i do 200 dana.

Vodoinstalateri i majstori za grejanje i klimatizaciju najtraženija su zanimanja u Nemačkoj. Ni u jednoj drugoj branši ne treba toliko vremena za popunjavanje slobodnih radnih mesta, proizlazi iz nove analize Federalne agencije za zapošljavanje, prenosi RTL.

Gotovo dve trećine svih slobodnih radnih mesta u toj branši nije popunjeno u proseku 200 dana, a slede njegovatelji starijih osoba sa 199 dana, piše portal „Bizlajf“.

U analiziranim grupama zanimanja postoji više od 472.000 slobodnih radnih mesta, od čega samo u proizvodnim zanimanjima 63.000, uključujući industrijsku i preciznu mehaniku.

Slede zdravstvene profesije sa 61.000 ponuda za posao.

Manjak radnika osećaju i građani. U Bavarskoj je ovog leta bilo problema s voznim redovima vozova, jer je nedostajalo vozača, a u celoj zemlji sve je više vesti o privremenim zatvaranjima bolnica zbog nedostatka medicinskih sestara, a čak je i manjak lekara sve veći.

Sputnjik

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se