Politika

VUČIĆ IMA PREDLOG: Uvesti i privatni sektor u industriju naoružanja!

11.08.2019 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država i dalje drži monopol u industriji naoružanja i dodao da je spreman da razgovara da se u okviru tog sistema izjednače privatni i državni sektor. Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao ...

adminadminComments 0

VUČIĆ IMA PREDLOG: Uvesti i privatni sektor u industriju naoružanja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država i dalje drži monopol u industriji naoružanja i dodao da je spreman da razgovara da se u okviru tog sistema izjednače privatni i državni sektor.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ima sve više privatnih proizvođača u oblasti namenske industrije, ali i dodao da često država pokušava da sačuva monopol u toj oblasti.

"Spreman sam da razgovaramo o tome da nađemo uslove koji bi izjednačili privatni sektor i državu, u okviru celog sistema", rekao je Vučić.

On je istakao da u tom slučaju i vojska mora da počne da kupuje proizvode i od privatnog proizvođača, a ne samo od državnog, jer će tako i privatniku biti lakše da izvozi svoju robu.

"Mi smo počeli da prodajemo Noru i Lazara u inostranstvu tek kad smo ih mi uvrstili u naše naoružanje, jer je uvek bilo pitanje što nam prodajete nešto što vi nemate u vašem naoružanju. I tu moramo da počnemo da izjednačavamo privatni sektor sa državnim", rekao je Vučić.

Upitan o zakonima koji regulišu pitanje boraca u Srbiji, Vučić je rekao da je to veoma kompleksno pitanje i da će se lično postarati da deo njihovih problema bude rešen.

On kaže da se desi da u nekim ministarstvima "zapne" oko nekih manje bitnih stvari, poput pitanja o prisustvu boraca na određenim manifestacijama.

"Ne mogu da razumem šta im je tu smetalo, tu sam čuo da je bio problem pa sam rekao da treba da se ponosimo tim ljudima, a ne da se stidimo", rekao je Vučić.

Tanjug

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se