Nauka

Kineska kompanija predstavila novi uređaj revolucionarnog izgleda: Ekran sa svih strana (video)

25.09.2019 Kineski „Sjaomi“ upravo je predstavio svoj novi telefon „mi miks alfa“. Reč je uređaju revolucionarnog izgleda čiji se ekran nalazi na svim njegovim stranama.

adminadminComments 0

Kineska kompanija predstavila novi uređaj revolucionarnog izgleda: Ekran sa svih strana (video)

Kineski „Sjaomi“ upravo je predstavio svoj novi telefon „mi miks alfa“. Reč je uređaju revolucionarnog izgleda čiji se ekran nalazi na svim njegovim stranama.

To znači da se displej nalazi i sa prednje i sa zadnje strane, kao i sa bočnih strana uređaja.

Ono što je takođe impresivan podatak je da „mi miks alfa“ ima kameru, razvijenu u saradnji sa „Samsungom“, koja dolazi sa sistemom senzora od ukupno 108 megapiksela, prenosi B 92.

Kamera je u stanju da snima fotografije rezolucije 27 megapiksela!

Telefon nema prednju kameru, jer mu nije ni potrebna, pošto je za fotografisanje selfija dovoljno okrenuti uređaj i upotrebiti glavnu kameru.

Bočni tasteri na tom telefonu ne postoje, a ikonice koje prikazuju jačinu mreže i napunjenost baterije prikazane su sa strane.

„Mi miks alfa“ je 5G pametni telefon koji pokreće „kvalkom snepdragon 855+“ procesor. Ima 12GB RAM memorije i 512GB prostora za skladištenje podataka. Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.050mAh.

​Kao jedan od potencijalnih problema novog telefona kompanije „Sjaomi“, poznavaoci vide izdržljivost baterije, budući da toliki ekran troši mnogo više energije, kao i otpornost ekrana na spoljašnje uticaje.

„Mi miks alfa“ bi u trebalo da se nađe u prodaji u decembru ove godine, po ceni od 2.800 dolara.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se