Nauka

KINESKI VOJNI EKSPERTI: Rusima nisu potrebni nosači aviona, imaju rakete koje mogu da ih sve potope

28.09.2019 Kineski mediji su analizirali izjavu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, u kojoj je rekao da Rusiji nije potrebno da troši ogroman novac na nosače aviona, kao što to rade SAD, već da joj je potre

adminadminComments 0

KINESKI VOJNI EKSPERTI: Rusima nisu potrebni nosači aviona, imaju rakete koje mogu da ih sve potope

Kineski mediji su analizirali izjavu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, u kojoj je rekao da Rusiji nije potrebno da troši ogroman novac na nosače aviona, kao što to rade SAD, već da joj je potrebno oružje da im se suprotstavi, pišu kineski mediji.

„Rusiji nisu potrebni nosači aviona na kojima rade SAD, već je državi potrebno oružje koje može da im se suprotstavi“, izjavio je nedavno Šojgu.

Ministar tvrdi da SAD troše ogroman novac na privatne vojne kompanije i na nosače aviona.

„Ali da li je Rusiji potrebno da ima pet ili deset nosača aviona, ako ne želimo da napadamo ni na koga? Nama su potrebna sredstva koja potencijalno mogu biti iskorišćena protiv takvih grupa nosača aviona protivnika, u slučaju agresije protiv naše države. To je nesrazmerno jeftinije i efikasnije“, rekao je ministar.

Kineski portal „Sohu“ piše da bi oružje kojim bi se moglo boriti protiv američkih nosača aviona i o kome je govorio ruski ministar odbrane mogla biti  protivbrodska raketa P-700 „Granit“.

Nedavno je nuklearna podmornica „Omsk“ izvela lansiranje krstareće rakete po nadvodnim ciljevima u Tihom okeanu.

Protivbrodska krstareća raketa „Granit“ je bila lansirana po školskim metama i na distanci od oko 350 kilometara uspešno je pogodila brod-metu, navodi autor članka.

Kineski list naglašava da Rusija poseduje supersonične rakete, ali je raketa „Granit“ oružje najbržeg leta i može naneti veliku štetu SAD.

Rusije vojne vežbe su postale signal za SAD, a u slučaju napada Amerike, Rusija može uspešno da potopi američke nosače aviona, zaključio je „Sohu“.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se