NLO i vanzemaljci

MISTERIOZNI SIGNALI IZ SVEMIRA ZBUNILI NAUČNIKE: Dopiru iz druge galaksije i ima ih dvostruko više!

11.10.2018 Kako su objavili australijski istraživači, njihovi teleskopi zabeležili su veliki broj misterioznih signala koji dolaze duboko iz svemira.

adminadminComments 0

MISTERIOZNI SIGNALI IZ SVEMIRA ZBUNILI NAUČNIKE: Dopiru iz druge galaksije i ima ih dvostruko više!

Kako su objavili australijski istraživači, njihovi teleskopi zabeležili su veliki broj misterioznih signala koji dolaze duboko iz svemira.

Radio-teleskopi zabeležili su gotovo dvostruki broj signala prema Zemlji koji dolaze duboko iz svemira. Ti signali ujedno predstavljaju najbliže i najsjajnije brze radio-eksplozije koji su dosad zabeležene.

Reč je ujedno o jednom od najmisterioznijih fenomena u svemiru - o bleskovima energije neverovatne snage. Ekvivalentni su količini energije koju Sunce proizvede u 80 godina. Razlikuju se samo po tome što traju tek nekoliko trenutaka i dolaze iz nepoznatog izvora.

Neki sugerišu da ga emituju inteligentna bića, dok naučnici sa Harvarda smatraju da bi moglo da se radi o curenju iz ogromnih odašiljača sa svemirskih brodova.

Postoje i mišljenja da se radi o manje inteligentnim, ali svejedno spektakularnim slučajevima poput crnih rupa ili gustih zvezda koje su se sudarile.

Nakon ovih zabeleženih talasa, naučnici imaju puno više primera za proučavanje kako bi shvatili odakle dolaze.

"Zabeležili smo 20 brzih radio-rafala u jednoj godini, što je gotovo dvostruko više od broja koji je zabeležen širom sveta 2007. godine", poručio je Rajan Šanon sa Univerziteta za tehnologiju.

Nadaju se i da će ih zabeležiti još više. Iako ovi signali nisu vidljivi, mogu postati koristan izvor u razumevanju ranog svemira jer su poslati u vreme kada je svemir bio mnogo, mnogo mlađi.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se